Service en Loyalty

Klantenservice

Het bieden van klantenservice is natuurlijk belangrijk voor een goede relatie met de klant. Het is veel makkelijker om meer te verkopen aan een tevreden klant dan een nieuwe klant te overtuigen van de waarde van je product. Hoe beter de klantbeleving, hoe langer de klant trouw blijft aan jouw producten en diensten. Voor bedrijven is het daarom van belang om goede klantenservice te bieden, juist als er iets mis is gegaan met het product of de levering. Vooral bij een webwinkel is het bieden van service cruciaal voor het realiseren van een hoge conversie.

Customer loyalty

Het is effectiever om opnieuw iets te verkopen aan een bestaande klant dan om een nieuwe klant binnen te halen. En daarnaast zijn terugkerende en tevreden klanten natuurlijk de beste reclame die je voor je bedrijf kunt wensen. Maar in deze snelle digitale tijden is het behouden van klanten niet altijd even makkelijk. Klanten zijn gewend te ‘shoppen’ op internet en vinden al snel een leverancier die hetzelfde biedt, en voor een lagere prijs.

Wanneer een bedrijf zich uitsluitend richt op het bieden van een lage prijs en het zo efficiënt mogelijk afhandelen van een transactie, is het moeilijk om klanten te binden. Dat lukt alleen als je een relatie met de klant opbouwt. Als de verkoop- of service-afdeling een gezicht krijgt, al is dit gezicht virtueel, omdat het hele verkooptraject zich online afspeelt.

MAMA helpt je om klanten te binden

Het kweken van loyale klanten, die jou niet alleen trouw zijn, maar die zelfs bereid zijn om anderen -als ambassadeur- te vertellen over je bedrijf, is in deze tijd heel belangrijk. MAMA kan je hier bij helpen, bijvoorbeeld door de inzet van social media en Big Data-analyses. MAMA biedt een standaard Customer Loyalty workshop, waarmee medewerkers met verschillende rollen uit jouw bedrijf gericht kunnen brainstormen over de best werkende Customer Loyalty-strategie voor jouw bedrijf.

 

Voor meer informatie neem contact op met MAMA

Laat MAMA weten waar ze je mee kan helpen

Bekijk alle producten en diensten van MAMA