Strategie en Planning

MAMA Strategie en Planning

De marketingstrategie

Bij het woord ‘marketing’ denken veel mensen vooral aan reclame en promotie. Maar marketing is veel breder dan dat. De marketingstrategie van een onderneming bepaalt welke producten op welke wijze aan welke doelgroepen wordt aangeboden. Vragen als “wie zijn onze klanten?” en “wie zouden we als klant willen hebben?” worden beantwoord in de marketingstrategie. Maar ook vragen als “welke klantengroep heeft behoefte aan welke producten?” en “hoe willen wij de diverse klantengroepen bedienen?” komen aan bod.

Het opstellen van een goede marketingstrategie is niet altijd makkelijk. Je kijkt naar de klanten en hun wensen, naar de concurrentie en de manier waarop je klanten het beste zaken met je kunnen doen. De marketingstrategie bepaalt uiteindelijk het producten- en dienstenaanbod van je bedrijf, maar ook de ‘go-to-market’ en de bedieningsconcepten.

In de huidige digitale wereld, zal de marketingstrategie zich ook nadrukkelijk moeten richten op de online interactie met (potentiële) klanten.

Naar de uitvoering: het marketingplan

Een marketingplan is de tactische en operationele vertaling van de marketingstrategie naar de praktijk. Een marketingplan wordt doorgaans opgesteld voor een bepaalde periode (meestal een jaar) en bevat naast  een kalender van campagnes en evenementen ook een concrete beschrijving van de wijze waarop de betrokkenheid met de diverse klantengroepen onderhouden en vergroot wordt.

MAMA helpt je met plannen maken

MAMA heeft meegewerkt aan het opstellen van veel marketingstrategieën en deze vertaald in net zoveel tactische marketingplannen. MAMA biedt een marketingstrategie-workshop die door de deelnemende bedrijven uit verschillende bedrijfstakken als heel waardevol wordt ervaren. MAMA weet goed door te vragen en maakt ondernemers zoals jij daardoor vaak bewust van creatieve mogelijkheden om klanten beter te bedienen en meer betrokken te maken.

 

Voor meer informatie neem contact op met MAMA

Laat MAMA weten waar ze je mee kan helpen

Bekijk alle producten en diensten van MAMA